Reikiä seiniin!
Miten tehdä reikä seinään?
Taloomme tulee painovoimainen ilmanvaihto, joten seuraavaksi meillä oli vuorossa tuloilmareikien teko.
Seinään tehdyn reiän läpi viedään kulmikas metallitötterö, joka on eristetty neopreenillä hikoilun estämiseksi. Tämä toimii yhdysputkena ja sisäpuolelle asennetaan Detalmetin seinälliset kippiventtiilit sekä ulkopuolelle rosteriset venttiiliritilät. Tötteröt piti asentaa ennen Steicoja, jotta saisimme ne teipattua hyvin ProClima -suojakankaaseen ilmavuotojen estämiseksi.
Reiät olisi kyllä voitu teettää seiniin jo elementtejä tilatessa, mutta koska emme olleet ajatelleet asiaa niin pitkälle, teimme reiät jälkikäteen itse. Kuulemma ne saa ihan hyvin tehtyä moottorisahalla, mutta kukaan meistä ei tuntenut oloaan niin itsevarmaksi. Päätimme siis vuokrata koneen, jonka mukana tulisi teline ja jossa olisi kuppiterä tarpeeksi isolla ympärysmitalla.
Myöhemmin totesimme, että meille oli käynyt pieni aivopieru. Eihän tämän koneen telineellä saa tehtyä reikää 2,1 metrin korkeuteen! Mutta kone oli jo vuokrattu koko viikonlopuksi, joten meidän piti improvisoida sille oma teline. Nätti tuli, pitäisiköhän se patentoida tai piirtää omat CE -kirjaimet kylkeen (kuva 2). 😜 Jotenkin huvittavaa, miten ylimitoitetuksi homma meni.
Poratessa näimme, kuinka tiiviisti pakattua olki oli. Koneella meni kauan porata seinän läpi ja kun reikä oli vihdoin tehty, se pysyi täysin muodossaan! Itse asiassa piti repimällä repiä, jotta siitä sai olkea liikkumaan.
Yhdysputken asentamisen jälkeen mallasimme siihen ulkoventtiiliritilää (kuva 5). Huom. tämähän kuuluu sitten ulkopuolelle, mutta koska emme olleet vielä tilanneet kippiventtiilejä, ulkoritilä sai toimittaa niiden virkaa ja se onneksi mahtui vielä tötterön sisälle. Ensimmäisen tötterön asennus siis onnistui! Enää viisi muuta reikää porattavana. 😅
Muut postaukset
Kaikkiin postauksiin pääset sivulta Blogi.